Donker

Euthanasie De Movie | Een BOOS Docu 

Abonneren
Weergaven 626K
98% 6 183 72

*Triggerwarning*
Deze film gaat over thema’s als euthanasie en zelfdoding. Overleg bij twijfel met je hulpverlener voordat je kijkt. Kamp je zelf met gedachten over zelfdoding? Bel naar 113 of 0800-0113. Kijk ook op 113.nl voor hulp.
Ja hallo! We beginnen Seizoen 5 met een nieuwe BOOS Docu: Euthanasie De Movie. In deze documentaire bespreken we (de wens voor) euthanasie bij jonge mensen, en dan vooral euthanasie door uitzichtloos psychisch lijden. Dat doen we, omdat Robin (25) en Athaliah (21) ons mailden met de vraag of we het hier alsjeblieft een keer over konden hebben. Ok, is goed. Bij dezen. Zodoende spraken we met hen én twee anderen, Olax en Jelmer, over deze kwestie. Want waarom willen zij eigenlijk niet meer leven? Hoe voelt uitzichtloos lijden? Waarom euthanasie, en geen zelfdoding? En: waar loop je eigenlijk allemaal tegenaan als je de euthanasie aanvraagt? Moeilijke vragen, over een zwaar onderwerp, maar wel nodig om te beantwoorden. Bereid je voor op goeie verhalen, nieuwe inzichten en her en der een plottwist. Daar gaan we.
Meer info aangaande euthanasie en euthanasie-aanvragen in Nederland? Kijk op www.expertisecentrumeuthanasie.nl/
Zie het rapport van Expertisecentrum Euthanasie achter deze link: bit.ly/euthanasie-in-2019
Met dank aan Robin, Athaliah, Menno, Olax, Jelmer, NVVE, Gerty en Johan.
Gemaakt door Marije de Roode, Tim Hofman en Leon Veenendaal, Sam Tollenaar, Jasper Steenhuis, Emma van den Berg, Azad Shig Murad, Inez Quakkelaar, Hubert van der Want en Leon Zervos.
Vanaf 21 januari beginnen de reguliere afleveringen van BOOS weer, iedere donderdag om 16:00 uur op dit kanaal.
Ben jij ook boos? Mail naar boos@bnnvara.nl!
In BOOS trekt Tim alles uit de kast voor jou. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je niet betaald bent door je werkgever, je bent opgelicht door een webshop of je huurbaas je laat wonen in een huis vol schimmel. Ook als je het niet eens bent met iets wat opgelost kan worden via de politiek, laat het ons weten! Wij trekken de juiste politicus voor je aan de mouw.

Muziek

Gepubliceerd op

 

7 jan. 2021

Delen:

:

Download:

Bezig met laden.....

Toevoegen aan:

Favorieten
Later bekijken
Reacties 100   
Your basic Dutchie
Your basic Dutchie 2 uur geleden
Ben ik de enige die moet huilen toen ik de kist zag?
Prince of Piano
Prince of Piano 6 uur geleden
Tim kan je Hanwe helpen en andere mensen om Joey Craig te pakken?
Gabrielle Peet
Gabrielle Peet 8 uur geleden
Wauw ✨💕
jimmy
jimmy 12 uur geleden
Respect
Anna
Anna 13 uur geleden
Dit is ZO goed. Hulde Tim en team!
Noa Indira
Noa Indira 15 uur geleden
Dont leave the world
Bianca van Rees
Bianca van Rees 16 uur geleden
Applaus voor deze, zo blijkt, zeer nodige documentaire. Ik zal eerlijk zijn: als arts had ik eerst mijn twijfels om de documentaire te kijken. Euthanasie is een delicaat onderwerp, waar veel discussie over de regels plaatsvind. Ik was het met de regels eens omdat het voor artsen mogelijk blijven om het uit te voeren zonder daarvoor voor een rechtbank te moeten verschijnen. Echter, verliezen we momenteel de menselijkheid. Je bespreekt precies de knelpunten waar we als samenleving en artsen verbetering zouden kunnen doorvoeren, zonder kritiek te leveren op de regels zoals ze zijn, maar op de punten waar we steken laten vallen, en dat heb je heel knap gedaan. Ook ontzettend dapper van de kandidaten om zich zo open op te stellen,en het bespreekbaar te maken, want ik denk inderdaad dat dat stap 1 is. En dat we weten wat er met de mensen gebeurd die afgewezen worden, en hun gepaste hulp bieden. Bedankt voor deze ontzettend belangrijke documentaire, die een groter podium verdiend.
Kimberly Verbokkem
Kimberly Verbokkem 23 uur geleden
werkelijk bijzondere film
Louis Huyskes
Louis Huyskes Dag geleden
Ik ben -met Gerty Casteelen- zo benieuwd wat er is geworden van al die mensen die werden afgewezen voor euthanasie.
Louis Huyskes
Louis Huyskes Dag geleden
Geen idee waar die streep vandaan komt trouwens. Ik was erg onder de indruk van haar.
Poppy Pandora
Poppy Pandora Dag geleden
Oh lieve poezel, je bent zo ongelooflijk sterk.
Marleen Wouters
Marleen Wouters Dag geleden
Wat een mooie documentaire. Het heeft me echt heel erg geraakt🥺
niduoe stre
niduoe stre Dag geleden
Awesome video!
Bernice S
Bernice S Dag geleden
Euthanasie zou toegankelijker moeten zijn. Je kunt niet in iemand anders hoofd of lichaam kijken en weten hoeveel die persoon lijdt. Zo iemand geen euthanasie geven is net als levenslang krijgen/geven.
Ilse
Ilse Dag geleden
Geweldig gedaan Tim zo"n heftig onderwerp zo mooi en respectvol neergezet much love
Love0verflow
Love0verflow 2 dagen geleden
Ik moest echt paar keer gewoon deze video wegklikken want het is zo naar
niduoe stre
niduoe stre Dag geleden
Heftig !!
Happy Pills
Happy Pills 2 dagen geleden
Mooi. Gewoon oprecht heel mooi
c vb
c vb 2 dagen geleden
ik vind als mensen uit dit klote leven willen stappen, dan hoort niemand dat te verbieden, en geen euthanasie , dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden , maar niemand beslist over anderen vind ik ,
Ella Loopstra
Ella Loopstra 2 dagen geleden
ik heb al eens eerder een docu gezien over euthanasie maar daar hadden ze niet goed uitgelegd over hoe en wat er voor af gaat want deze vraag speelde al lang rond in mijn hoofd vanwege mijn moeder die in 2017 op 45 jarige leeftijd ook euthanasie gehad heeft dankjewel
Covers by Mahati
Covers by Mahati 2 dagen geleden
Wauw.. wat is dit mooi, puur en respectvol in beeld gebracht. Ook mw. Casteelen heeft het allemaal heel mooi en duidelijk verwoord met veel respect. Maar wat lijkt me dat lastig zeg om niet meer te kunnen, omdat je op bent. Veel sterkte voor de nabestaanden en hopelijk hebben Robin en Athalia nu de rust waar zij zo naar verlangde. Voor de andere mensen die deze wens ook hebben, hoop ik dat dit op de manier kan die zij wensen. 🙏
Iris Oomkens
Iris Oomkens 2 dagen geleden
Logisch dat zoveel mensen zelfmoord plegen....
Kelly van Trier
Kelly van Trier 2 dagen geleden
Mijn hemel, Echt respect voor deze docu!
Twvd x
Twvd x 2 dagen geleden
Stil van... prachtige docu
Aniek E.
Aniek E. 2 dagen geleden
Wat een heftige en confronterende docu. Erg mooi in beeld gebracht. Het verhaal van Robin komt mij helaas erg bekend voor. Een goede vriend van mij is uiteindelijk, na een zorgvuldige planning, ook zelf uit het leven gestapt. Het meest pijnlijke vind ik dat hij een maand lang precies wist hoe en wanneer hij het ging doen, maar dat hij het met niemand heeft kunnen bespreken en alleen is overleden. Hij is 24 jaar geworden.
H. Ray
H. Ray 2 dagen geleden
12:04 Per jaar zijn er 3.122 hulpvragen wordt gesteld. Daar staat bij dat dit 13 hulpvragen per werkdag zijn. Maar een simpele rekensom levert het getal van 12 hulpvragen per werkdag op. De rekensom is nl 3122 : (52x5) = 12,00. Detail, maar toch, snap niet hoe je hier aan 13 komt.
Joy thatsmee
Joy thatsmee 2 dagen geleden
Wat een mooie docu, laat goed zien hoe heftig dit probleem is van dichtbij. Ik ben zelf verpleegkundige (in de ggz) en heb lang gezegd dat euthanasie niet het juiste is omdat er zoveel andere oplossingen zouden moeten zijn voor mensen die niet meer willen leven. Vooral het idee hebben mensen nog ‘beter’ te kunnen maken en hier alles aan willen doen. Echter is dit helaas niet altijd mogelijk, hoe graag we dit ook zouden willen. Iemand zou over zijn/haar eigen leven moeten kunnen beslissen. Immers, wij kunnen niet in andermans lichaam kruipen om te voelen wat diegene voelt. Het vergt zoveel moed om jezelf van het leven te beroven, zoveel angst en verdriet. Ik hoop dat in de toekomst deze mensen sneller terecht kunnen voor euthanasie of bijvoorbeeld in een traject kunnen komen van een bepaalde tijd die hen daar naartoe leidt, zodat er uitzicht is op wat zij willen en hier eventueel nog uit kunnen stappen. Goed gedaan Tim.
Linda Dumarwah
Linda Dumarwah 2 dagen geleden
Deze docu doet me denken aan Nachtvlinder.. google daar maar eens naar,ook n heftige maar mooie docu
Audrey Love
Audrey Love 2 dagen geleden
Wauw! Heftig om te zien. Ondanks dat ik zelf zwaar depressief ben geweest met dezelfde gedachten als de mensen in deze video. Sowieso is er bar weinig nazorg bij psychische zorg. ☹️ Raar om te zeggen maar jullie hebben dit mooi bespreekbaar gemaakt dmv deze video. Respect!
Klader
Klader 2 dagen geleden
Zouden jullie dit ff in het Engels kunnen ondertitelen? Kzou dit graag willen delen met mijn familie in de Filipijnen.
Тим
Тим 2 dagen geleden
Deze documentaire komt wel binnen bij mij. 2020 was voor mij een moeilijk jaar, het moeilijkste jaar in m'n leven, begin 2020 verloor ik het contact met m'n vader, een "vriendin" die tegen mij loog, waarvan ik niet wist dat ze al een vriend had, eind 2020 overleed een oud schoolvriend van mij, op 20 jarige leeftijd. In deze tijd zijn 4 personen heel belangrijk voor mij geweest, namelijk: m'n moeder, m'n 2 beste vrienden, en m'n vriendin (ook al woont zowel m'n vriendin als 1 van m'n beste vrienden in een ander land) wil ik hun heel erg bedanken voor alle steun in de zware tijden. 1 van m'n 2 beste vrienden woont in Zweden, zijn muziek helpt mij door de donkerste dagen van m'n leven, ook omdat er een verhaal achter z'n tracks zit, en omdat we ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Ik wil m'n moeder bedanken voor alle knuffels en liefde die ze mij geeft. Ik wil m'n andere beste vriend (die wel in Nederland woont) bedanken voor alle geweldige momenten, in deze zware tijden, zware tijden, waarin ik wel kon lachen, maar mij nog steeds niet helemaal goed voelde, dankzij mensen zoals hij zie ik de plezier in het leven langzaam weer terugkomen. En als laatste, m'n vriendin, die eind oktober van vorig jaar in m'n leven kwam, zij is zo belangrijk voor mij geweest (ook al woont ze in centraal Azië) zij is vrijwel de belangrijkste persoon die ik in jaren ontmoet heb, al haar lieve berichten, al haar steun, dat waardeer ik echt heel erg, ik hou echt ontzettend veel van haar, zij is m'n alles, zij is de reden waarom ik nog leef. Ik wil jullie alle 4 bedanken voor de steun door alle moeilijke tijden.
Zoë Klijnsma
Zoë Klijnsma 2 dagen geleden
Heftig !!
eliza salihu
eliza salihu 2 dagen geleden
Zo heftig dit!😥
Jezus is de Christus.
Jezus is de Christus. 3 dagen geleden
Prachtig, ik denk dat we daarom ook meer immigranten hierheen moeten gaan halen en ze voorrang verlenen op de woningmarkt, er is aanbod genoeg namelijk. En we vinden het ook nog zo enorm leuk. Overheid: leuker kunnen we het u niet maken wel makkelijker!
Potver Dorie
Potver Dorie 3 dagen geleden
Voor wie dit raakt... op welke manier dan ook... Er zijn nog o.a 2 prachtige documentaires. Nachtvlinder is er 1 en Moeders springen niet van flats ♥️
Tamara Cramer
Tamara Cramer 3 dagen geleden
Mooie documentaire. En helemaal mee eens dat er meer openheid over moet komen zonder dat je direct bij het uitspreken dat je niet meer wilt leven opgenomen wordt of verkeerd behandeld wordt.
mikin lirou
mikin lirou 3 dagen geleden
Omg!! U look amazing!!!?
Nessa Vanwaard
Nessa Vanwaard 3 dagen geleden
Pfff wat en heftige doc 😭😭
Michel Bosscha
Michel Bosscha 3 dagen geleden
Team Boos, blijf doorgaan met het aan de kaak stellen van deze punten. En vooral op deze confronterende maar bovenal waardige manier.
mikin lirou
mikin lirou 3 dagen geleden
geweldige docu mijn complimenten, maakt het bespreekbaar
Shion Hatori009
Shion Hatori009 3 dagen geleden
Damn....die kwam binnen...diepe respect hoe jullie praten over deze situatie.
Rick van der Corput
Rick van der Corput 3 dagen geleden
Tim, Marije, en Boos, complimenten. Ontzettende eye-opener.
Syssel Biefer
Syssel Biefer 3 dagen geleden
Lieve Tim, wat een prachtige eerlijke en rauwe documentaire over een taboe die voor veel mensen zo graag geen taboe zou moeten en willen zijn...diep respect voor jou, Marije en jullie team. Ik wens iedereen enorm veel sterkte toe die kampt met deze situatie en ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie iets "los" hebben gemaakt bij de betreffende instanties die op dit moment dus ..... niet hen werk doen zoals het hoort...het is een lastig taboe voor deze instanties, ik denk dat we ons dat ook beseffen, maar dat het beter moet en kan, dat is ook zeker een feit... veel liefs, Syssel
Anouk m
Anouk m 3 dagen geleden
Ik hoop echt dat er meer over gesproken kan worden
Fomid Zz
Fomid Zz 3 dagen geleden
Mensen die kampen met mentale problemen hebben gewoon een djin in zich!
Fomid Zz
Fomid Zz 3 dagen geleden
Naar de Tering
Br R
Br R 3 dagen geleden
Hele mooie documentaire!
A. Balkom
A. Balkom 3 dagen geleden
Mooie documentaire, er moet echt iets veranderen
Krijn van Alten
Krijn van Alten 3 dagen geleden
Ik weet dat hij er zelf niets aan kan doen, maar welke ouders geven hun kind in hemelsnaam de naam 'Olax'?
Krijn van Alten
Krijn van Alten 2 dagen geleden
@captain crunch Iemand die niet meer wil leven met een eigen website? Is dat niet wat raar?
captain crunch
captain crunch 2 dagen geleden
Ik ken deze ouders en het schijnt dat het iets te maken had met een bekende van hen welke vaak over de vloer kwam. Deze bekende had zojuist een goede baan gekregen bij een farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in laxeermiddelen, Olax komt ook wel van laxatie cq. verlosser, het zou moeten klinken als een grieks mythologisch figuur welke ontstopt en verlost. Buiten dat de naam Olax een frappante herkomst heeft is het toch wel leuk om eens op zijn super toffe website te kijken waar je meer over zijn leven kunt lezen! olax.nl/
Limitless Comfort Meditation
Ik vond Tim eerst een beetje een links dominant ventje. Maar daar ben ik helemaal anders over gaan denken. Zeker respect gekregen voor hem.
ModelsNed
ModelsNed 3 dagen geleden
Je geloof zo erg in corana, maar je zoek steeds mensen op zonder mondkapje of je houd niet eens aan de 1,5 m
Krijn van Alten
Krijn van Alten 3 dagen geleden
A, dat is duidelijker
Krijn van Alten
Krijn van Alten 3 dagen geleden
'loof'?
lygophile
lygophile 3 dagen geleden
zwaar zeg. maar wel goed. hoe lang is dit in de maak geweest? dit moet voor eind 2019 gefilmd zijn geweest. heeft lang op de plank gelegen.
Niels
Niels 3 dagen geleden
Zijn mensen zo geëvolueerd dat de drang tot overleven en voortplanting gewoon weg is?
Krijn van Alten
Krijn van Alten 3 dagen geleden
We zijn met veel teveel. Met een paar miljard mensen minder redden we het ook wel, en het zou het milieu op aarde ook aardig goed doen.
hiske gorter
hiske gorter 3 dagen geleden
geweldige docu mijn complimenten, maakt het bespreekbaar
Michael
Michael 3 dagen geleden
Teering heftig dit ik heb er geen woorden voor
Kees Aandewiel
Kees Aandewiel 3 dagen geleden
Zeer moeilijk onderwerp, denk wel dat door de bezuinigingen in de zorg er opnieuw een wereld te winnen valt om mensen te behandelen die nu buiten de boot zijn gevallen. Ook ben ik geen voorstander om de wet uit te breiden omdat artsen uiteindelijk niet gedwongen mogen gaan worden om euthanasie uit te voeren
Agata JESION
Agata JESION 3 dagen geleden
Nr.1 Egoismus maar zoekt hulp, nr 2.egoismus, nr 3 Egoismus, nr 4 egoistisch maar zoekt hulp. Zo kann het niet. Mensen leven en zijn niet voor zich zelf en eigen geluk, maar moeten eigen leven voor andere mensen geven, alleen dat is geluk.
Agata JESION
Agata JESION 4 dagen geleden
Zieke land 😢De hel is voor altijd. Goede filmpje
Krijn van Alten
Krijn van Alten 3 dagen geleden
Alleen in boeken.
Kicksejaapie
Kicksejaapie 4 dagen geleden
Laatst de docu van Vice ook al stop moeten zetten, ik kijk wel als ik uit mijn depressie ben😉
Evelyn Vynck
Evelyn Vynck 4 dagen geleden
Schappo dat je dit gedaan heb en dat mensen hun verhaal kunnen doen .
Sheherazadeh.91
Sheherazadeh.91 4 dagen geleden
Wat hoop ik toch dat ik het ooit mee mag maken dat je vrij de keuze tot euthanasie mag maken. Als niets en niemand het psychische lijden meer kan stoppen, is het heft in eigen hand nemen en er zelf een eind aan maken dan een noodgedwongen optie.
N B
N B 4 dagen geleden
Enorme respect voor iedereen die heeft deelgenomen aan deze documentaire.
bart de graaf
bart de graaf 4 dagen geleden
Mijn eerste dates in een notendop: 36:46
Kim Marsman
Kim Marsman 4 dagen geleden
💔❤
Bert van Herk
Bert van Herk 4 dagen geleden
Tim Hofman laat zien dat jongeren die niet meer willen leven geen impulsieve of wanhopige wezens zijn die niet weten wat ze doen. De psychiatrie en 113 Zelfmoordpreventie mogen hen wel eens serieus nemen met hun wens. Ook jongeren zijn lid van de Coöperatie Laatste Wil. Een aantal van hen wil echt niet meer leven. Zij willen niet voor een trein springen of zich in een bos ophangen. Zij hebben het recht om te worden gehoord en om te beslissen over hun leven. Zij hebben het recht om, als zij daar aan toe zijn, op een menswaardige manier hun leven te beëindigen. Hoe verdrietig dat voor nabestaanden ook is.
Sil van der werf
Sil van der werf 4 dagen geleden
😭😭
Elise van den haak
Elise van den haak 4 dagen geleden
Wauw zo’n krachtige video! Ontzettend goed dat jullie dit bespreekbaar maken!
Isa Hond
Isa Hond 4 dagen geleden
Hele bijzondere documentaire ..❤️
Gwynth
Gwynth 4 dagen geleden
Wauw, heel bijzonder goed in beeld gebracht dit, en ook enorm belangrijk. Dank hiervoor, echt waar. Ook onder ouderen speelt hier een net zo'n moeilijke situatie (vreemd, zou je misschien denken). Mijn opa was het leven gewoon beu, er was niet meer voldoende voor hem over om voor te leven, en zijn hart was zwak. Ziek zijn vond hij verschrikkelijk, toch lapten ze hem telkens weer op in het ziekenhuis. Euthanasie werd uiteraard geweigerd, ook omdat 'hij nog te vrolijk was', werd er na het éérste (en laatste...) gesprek gezegd, ik zal het nooit vergeten. Uiteindelijk is hij op 1 januari 2017 gestopt met eten en drinken, dit heeft hij 9 dagen moeten volhouden voordat zijn lichaam het eindelijk begaf. Kunnen wij hier als vooruitstrevend land niet iets aan veranderen?
Jordy Boom
Jordy Boom 4 dagen geleden
Kippenvel tot de max
Jana x
Jana x 4 dagen geleden
Ontzettend mooie documentaire over een heel belangrijk onderwerp!
Bruce van de Ven
Bruce van de Ven 5 dagen geleden
Een klein punt wat hier overzien wordt, is dat als ze het makkelijker maken om euthanasie te plegen, elke half licht depressieve jongere binnen komt wandelen omdat ie zich voor een langere periode slecht voelt of als er 1x iets tegen zit in het leven. Deze mensen hebben duidelijk diepere problemen en verdienen hun wil, maar er moet niet simpelweg makkelijk euthanasie te plegen zijn, dan wordt de drempel voor de meeste jongeren/volwassenen in een midlife crisis te laag.
Reinier Oosterveen
Reinier Oosterveen 4 dagen geleden
je kunt daar echt wel onderscheid in maken. iemand die gewoon zo ziek is in deze video laten leven tot ze gruwelijk stikt en mensen die al jaren het niet meer zien zitten komen er niet meer boven en wordt echt niet meer beter als je eenmaal zoiets in je hoofd hebt gezet stopt het echt niet zomaar.
Mitchell de Vries
Mitchell de Vries 5 dagen geleden
Erg indrukwekkend en moedig om dit te maken.
zijuiy wttuy
zijuiy wttuy 4 dagen geleden
Het is belachelijk dat je dit niet zelf mag bepalen en dat ze je nog liever laten lijden
Dilara Somuncu
Dilara Somuncu 5 dagen geleden
Omg ik heb nu ook EMDR :)
Rixt B
Rixt B 5 dagen geleden
Herken veel vanuit mijzelf, wat een geweldige documentaire. Ik ben er stil van.
js.o23
js.o23 5 dagen geleden
als dat kleine meisje dit later ziet, je had een top ma!
MrDodojo
MrDodojo 5 dagen geleden
Top docu
MrDodojo
MrDodojo 5 dagen geleden
Respect!
S Ss
S Ss 5 dagen geleden
34:00- 35:30 Baby stikt bijna in melk. Zo geef je GEEN melk Tim!!! Vooral aan het eind!!!!!! Ga voordat je kinderen krijgt eerst op cursus melk geven met de fles.
rifya
rifya 2 dagen geleden
doe niet zo hard joh
Tygo Hoogenkamp
Tygo Hoogenkamp 5 dagen geleden
Serieuse vraag:Kom er vandaag nog een video? Interessante video trouwens
Bondgenoten
Bondgenoten 5 dagen geleden
Sterke oprechte video!
Henri Zwols
Henri Zwols 5 dagen geleden
Tim gaat zonder mondkapje op bezoek bij een longpatient met auto-immuunziekte en geeft haar man een hand. Wanneer is dit opgenomen?
Henri Zwols
Henri Zwols 5 dagen geleden
20:45 Ah, 2018 dus.
SherLight
SherLight 5 dagen geleden
Het niet aanbieden van euthanasie aan iemand die zichtbaar aan het lijden is... zou het kunnen dat er ondertussen ook flink wat winst wordt gemaakt aan zwaar zieke mensen die ontzettend veel medicijnen ter ondersteuning nodig hebben en ze daarom euthanasie niet aan willen bieden? Ik denk het wel namelijk... Duivelse geldsysteem...
Xander Tibbe
Xander Tibbe 5 dagen geleden
Die brief van Robin blijft me keer op keer raken.
Elberdine Bok
Elberdine Bok 5 dagen geleden
Woww❣❣❣
The TittyMag
The TittyMag 5 dagen geleden
moist
moist 5 dagen geleden
Deze kwam harder aan dan ik dacht
Khaled Mohamed
Khaled Mohamed 5 dagen geleden
De Holle Aarde - de tuin van God onder de grond (God schiep daarin Adam en Eva) DEEL 1 - 1 - Imam Nasser Muhammad al-Yamani (De Mahdi) _________ 👇🏻👇🏻 www.mahdialumma.com/showthread.php?p=328123....
The Boogeyman
The Boogeyman 5 dagen geleden
Het is belachelijk dat je dit niet zelf mag bepalen en dat ze je nog liever laten lijden
Krijn van Alten
Krijn van Alten 3 dagen geleden
In dit land is jouw leven eigendom van de medische industrie die er alleen maar bij gebaat is jouw zolang mogelijk in leven te houden zodat ze er zoveel mogelijk medicaties, operaties en behandelingen in kunnen stoppen tot je helemaal op bent, om dan te zeggen dat ze niets meer voor je kunnen doen, om je dan in je laatste dagen ook nog eens vol te stoppen met morfine waar ze ook weer aan verdienen.
bofooit gojo
bofooit gojo 5 dagen geleden
vreemde, kan je reageren en zal ik contactgegevens uitwisselen. ❤️ Mijn hart breekt voor jullie.
Tetske De jager
Tetske De jager 5 dagen geleden
Wat een heftig en verdrietig onderwerp. Het is te triest voor woorden dat mensen niet kunnen en/of mogen praten over hun eigen einde, laat staan zelf bepalen. Ik weet, de zorg faalt vaak of heftige vlakken. Ik merk dat het met kleine stapjes wat beter is dan zeg 10 jaar geleden, maar wat zou het fijn zijn als mensen simpelweg elkaars woorden en keuzes zouden aanhoren, respecteren en gehoor eraan te geven. Onze maatschappij wil bepalen, en denkt te kunnen bepalen voor een ander mens. Alsof we terug in oorlogstijd zijn in een strijd die niet erkend word als zodanig... De zorg, en metname de overheid zou hun ogen eens moeten openen zonder te kijken naar hun eigen belangen. Keuze van behandeling en behandelaar is een voorgehouden illusie.
M Pp
M Pp 5 dagen geleden
Ik heb zitten huilen pffff ben zo verdrietig geworden 😩
Eterka Chichova
Eterka Chichova 6 dagen geleden
Wauw ik heb oprecht gehuild op het einde 😔
RandomVideos
RandomVideos 6 dagen geleden
Je hebt toch de vrijheid om over je eigen lichaam en leven te bepalen? Dan is de discussie toch ook meteen klaar?
Maurice Drenth
Maurice Drenth 6 dagen geleden
Ik kijk hier toch wel heel dubbel tegen aan.
Dikko
Dikko 6 dagen geleden
wauw, anderhalf jaar geleden zag ik Athalia op Facebook. Ze kwam live, kreeg veel steun en begrip van alle leden. De dag van haar euthanasie was ook een erg ingrijpende dag voor mij, ik was en ben nog steeds trots op haar keuze
AircooledNation
AircooledNation 6 dagen geleden
4:49 moest spontaan ervan huilen. Dit is echte pijn die je ziet, mensen zouden een keer blessed moeten zijn met wat ze hebben. Ik wens iedereen het beste toe.
Kester de Bont
Kester de Bont 6 dagen geleden
❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏
Arno Eeuwigheid
Arno Eeuwigheid 6 dagen geleden
Smerige puinhoop!
Anonymous Lurker
Anonymous Lurker 6 dagen geleden
Ongeneeslijk ziek zijn wens je niemand toe. Heel veel sterkte aan de nabestaanden ❤️
Kinda Hart
Kinda Hart 6 dagen geleden
iedereen die hier mee zit zou ik aanraden Allah te vinden, ik was zelf depressief en toen ik mezelf open zetten voor hem is dat totaal omgedraaid
Alexis de Roode
Alexis de Roode 6 dagen geleden
Mooie en trieste documentaire. Hopelijk komt er een goede oplossing voor Olax en Jelmer.
Wendy Oldert
Wendy Oldert 6 dagen geleden
poe.. heel mooi en een super interessant onderwerp inderdaad! Uiteindelijk toch wel een traan gelaten...
Danielle de Westlandse
Danielle de Westlandse 6 dagen geleden
Een van de, zo niet de, meest indrukwekkende documentaire die ik ooit gezien heb.
Volgende
drivers license
4:03
Weergaven 6 mln.
drivers license
4:03
Weergaven 6 mln.
GUZIOR ft. Kukon - BOILER ROOM
4:06